ponedjeljak, 4. lipnja 2012.

Paleo kruh od badema i kokosa

Kažu da paleo dijetu drži Novak Đoković koji boluje od celijakije. 
Njegov nutricionist Igor Cetojević napravio je jelovnik u kojemu više nema pšenice, raži i ječma nakon što se utvrdila njegova alergija na žitarice koje sadrže gluten, tj. postavila dijagnoza - celijakija.
Našla sam negdje da sam Đoković kaže: "Izgubio sam na težini, ali to mi je samo pomoglo jer je moj pokret postao oštriji, a osjećam da imam više snage".
Iako je meni Nadal naj, naj, Đoković je ipak prvi tenisač svijeta. Nadam se da ih gledate na Roland Garrosu koji se trenutno održava u Parizu. Tzv. Paris Open.

I dok gledate Roland Garros uživajte uz paleo kruh ;


Sastojci:
  • 60 g kokosa,
  • 120 g badema,
  • 4 jaja,
  • 30 g maslaca, otopljenog,
  • 1 žlica meda,
  • 1/2 žličice soli,
  • 1 žličica sode bikarbone,
  • 3 žličice mljevenih sjemenki lana,
  • 3 žličice limunovog soka.

Priprema:

Bademi se što finije samelju.
Kokos se samelje, po mogućnosti u nekom dobrom mikseru, da bi ispao sitan kao brašno. 
Samelju se i sjemenke lana, pa ih se ostavi da odstoje u malo vode.
Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva.
Izmiksati 4 cijela jaja, maslac i med.
Malo po malo dodavati, pa umiksati sve suhe sastojke - kokos , bademe, sol, soda bikarbona, a zatim dodati lanene sjemenke i limunov sok.
U kalup obložen papirom za pečenje uliti smjesu.
Budući da ovaj kruh neće rasti, neka kalup bude što manji.
Peći oko pola sata.
Budući da kruh nije ni sladak, ni slan odličan je uz bilo koju vrstu namaza. Možemo dodati žlicu, dvije meda ako želimo da bude kao kolač.
Može stajati  zamotan u foliju u frižideru nekoliko dana.

A ako nećete raditi ovaj fini kruh možete pogledati ovaj odličan, odličan ... fenomenalan video.
Genijalan je kao i kruh ;

Uživajte ;