srijeda, 12. rujna 2012.

Musaka vegetarijana


Za 3 osobe potrebno je:

  • 4-5 crvenih krumpira
  • 3 rajčice
  • 2 dl ukuhane rajčice
  • 1 paprika
  • luk
  • 1 patlidžan
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 1,5 dcl vrhnja od soje
  • 1 žličica octa (umeboshi ako je moguće)
  • sol, papar
  • bosiljak i origano
  • 10 dag sira (podravec ili sličan)

Krumpir narežemo  na oko pola cm debele ploške i skuhamo ga ali samo do pola, u slanoj vodi.
Narežemo luk, rajčicu, papriku i patlidžan na ploške.
Posudu za pečenje premažemo uljem i složimo  pola od skuhanih krumpira. Dodajmo malo soli i par kapi ulja i onda stavimo luk i opet dodamo par kapi ulja. Sada na luk stavimo patlidžan, pa papriku i sve to prelijemo ukuhanom rajčicom. Ponovno dodajte malo soli i malo ulja. Na sve to stavimo ostatak krumpira.
Sa strane promiješamo sojino vrhnje, ocat, soli i papar po želji. Prelijemo gornji sloj krumpira i pospemo naribanim sirom.
Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva  i pečemo poklopljeno 15 minuta, a nakon toga još 15 minuta bez poklopca.
Kad je gotovo pospemo bosiljkom i origanom.

Dobar tek ;