petak, 6. siječnja 2017.

Recept za sretnu i zdravu godinu


zadnje, ovo blagdansko, vrijeme razmišljam o čemu bih pisala, koji recept stavila ili koji sastojak obradila, čime bih vas razveselila osim onom Božićnom čestitkom kojom sam vam poželjela Sretan i ukusan Božić ;)

Nakon svih božićnih kolačićasilnih paprenjaka koji su me napali ; zbog vremena bez snijega, pali su mi na pamet snjegovići od čokolade kad odjednom !!! ...
... na fejsu mi bljesne Dea  sa savršenim  receptom za ovo blagdansko, novogodišnje vrijeme i kaže “kad ti dragi i mudri susjed, umirovljeni prof., pokloni nešto zaista vrijedno i lijepo… Hvala stričeku Iveku.

I evo sad ja zahvaljujem Dei i stričeku Iveku na odličnom, sretnom i zdravom receptu za svaku godinu. Trudit ću se neprestano konzumirati smjesu i podijeliti ju sa što većim brojem ljudi :)

Recept za sretnu i zdravu godinu

Sastojci: Uzmite 365 dana. 
Pripazite na pravi omjer lijepih i oblačnih jer pomanjkanje kiše može poništiti pozitivnu snagu sunca. Iz svakog pojedinog dana temeljito odstranite prekomjerni egoizam i pretjeranu samouvjerenost - česte uzročnike nenaklonosti okoline i pomanjkanja jednostavnog zadovoljstva. Pripazite i na moguću prisutnost zavisti i gorčine, jer one potiču proces nezadovoljstva samim sobom. 
Kad odstranite većinu štetnih sastojaka, dodajte dobru volju i optimizam, ne zaboravite na koncentrat strpljivosti i taktičnosti, a nipošto neće biti suvišan ni ekstrakt sitnih pažnji te prava mjera humora
Osnovni sastojci našeg recepta svakako su i ljubav i skrb za bližnje.

Doziranje: Preporučamo da svakog jutra s vedrim pogledom na svijet pomislite na predloženu smjesu i s osmjehom ustanete.

Kontraindikacije: Negativne nisu poznate, a pozitivnima pustite da vas svaki puta iznova iznenade.

Upotrebljivost: Vječna. Za sve generacije, rase i vjerska uvjerenja, za oba spola, dakle i za vas.

Eto, to je fantastičan recept za sretnu i zdravu godinu stričeka Iveka.
Ipak, kao što Dea kaže, ovako mudar i pozitivan recept zaslužuje i službeni status ;)

Mislim da se od ovog recepta nitko ne može prejesti, nikome ne može pozliti, ne može se pokvariti želudac, i nadam se da ćemo se svi nastojati stalno, konstatno i uvijek iznova, sebe i ljude oko sebe, iznenađivati ovom čudesnom smjesom.